Ruud Weber & Friends

feat. Lars Muller & Marlon Pichel

De uit Enschede afkomstige Ruud Weber kennen we als zanger bassist van King of the World en Snowy White. Hij begeleide wereldwijd artiesten als Matt Schofield, Kid Ramos, Jon Amor, Mick Taylor, David Gogo e.v.a. Hij werd tot driemaal verkozen tot “Best Blues Bassist” (2013, 2014, 2016) door the Dutch Blues Foundation. De Ruud Weber band komt met gitaarvirtuoos Lars Muller die beïnvloed is door de “three Kings (BB, Albert & Freddie King) maar ook door de moderne bluesgitaristen als Larry Carlton en Robben Ford. Drummer en zanger Marlon Pichel is naast zijn vaste band King of the World bekend van o.a. zijn deelname aan the Voice of Holland en zijn eigen Marlon Pichel band. De energieke show van de Ruud Weber band, met een mix van vele roots stijlen, staat voor absolute wereldklasse. De ervaring druipt eraf bij dit trio!

Ruud Weber – zang/bas

Deze zanger, bassist en componist is vooral bekend van zijn werk bij Snowy White en King of the World. Op jonge leeftijd leerde hij de blues kennen bij Barry McCabe’s Albatross, waarmee hij jaren door Europa toerde. Gaandeweg ontwikkelde hij de unieke combinatie van zang en bas en groeide uit tot een volwaardig frontman bij Snowy White met wie hij twee CD’s en een DVD opnam met daarop meerdere door hem geschreven nummers. Ook begeleide hij artiesten als Matt Schofield, Kid Ramos, Jon Amor, Mick Taylor, Nico Wayne Toussaint, David Gogo, Carl Verheyen, Tony Vega, en Arthur Ebeling Vanaf 2012 is hij actief met King of the World waarmee hij vijf CD’s uitbracht en een begrip is geworden in de Europese roots-scene.

www.ruudweber.com

Lars Muller – gitaar/zang

Een gitaarvirtuoos die vanaf jeugdige leeftijd speelde op podia in Oost Nederland. Onafscheidbaar van zijn gitaar, heeft Lars zich ontwikkeld tot één van Nederlands grootste gitaristen. Deze afgestudeerde Conservatorium student werkte samen met Snowy White op de Ruud Weber Band CD “New Blues” en is momenteel actief in diverse bands. Hij is beïnvloed door de klassiekers als BB, Freddie en Albert King maar ook door de hedendaagse toppers als Carlton, Clapton en Ford. Een bijzondere mix van oud en nieuw die door velen gezien wordt als de toekomst van de blues!

Marlon Pichel – drum/zang

Marlon Pichel kennen we als drummer van King of the World, zijn eigen Marlon Pichel band maar ook van zijn deelname aan de Voice of Holland waarin hij het ver bracht met zijn geweldige stemgeluid. Hij begon als drummer in zijn vaders Indo-rock band en is naast student aan Codarts Conservatorium Rotterdam een veelgevraagd sessiedrummer en fulltime lid van King of the World. In de Ruud Weber band zal Marlon naast zijn drumwerk ook wat leadzang voor zijn rekening nemen.