Montis, Goudsmit en Directie

Binnen enkele jaren zijn Montis, Goudsmit en Directie dé Soul Jazz sensatie van Nederland geworduen. Nog voordat hun debuut album ‘Taste of Culture’ in december 2019 verscheen werd de band geboekt in binnen- en buitenland. Daar zorgde de reputatie van de drie bandleden wel voor. Dankzij hun TV-bekendheid, prestigieuze prijzen, hun gedrevenheid en rijke oeuvre werden de heren al op voorhand door een breed publiek in de harten gesloten. Of ze nu op North Sea Jazz, Mañana Mañana of in Paradiso spelen, het publiek wordt met aanstekelijke grooves opgezweeps. Hei repertoire van de band is niet onder één hoed te vangen, want in de stofwolk waarin zij hun publiek achterlaten kon je sporen funk, rock en ballads terugvinden.

Drummer Cyril Directie presenteert de shows met humor en verleidt het publiek zich aan de manische energie van het trio over te geven. Met zijn charisma en ongeëvenaarde groove is hij de motor van de band.

Frank Montis op de Hammond is al jaren een autoriteit in de Soul Jazz. Het valt niet te bevatten hoe swingend zijn linkerhand de bassen speelt, terwijl zijn rechterhand een rijk spectrum aan klank en harmonie toevoegt. Daarbij vindt hij steeds de juiste balans tussen improvisatie en subtiele verwijzingen naar Jimmy Smith en Jack McDuff, helden van de Hammond.

Gitaarvirtuoos Anton Goudsmit mengt zich op zijn unieke en onnavolgbare wijze in de groove. Elke noot die hij speelt klinkt alsof het de laatste zou kunnen zijn. Of zoals de Britse krani ‘The Guardian’ ooit over hem schreef: ‘ Goudsmit is the kind of guitarplayer that makes you wonder where the fire escape is’…