Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Brouwhuys LIVE XL

7 oktober @ 9:00 pm - 8 oktober @ 1:00 am

Brouwhuys LIVE XL presenteert Marlon Pichel en de Ruud Weber Band

De heren Ruud Weber en Marlon Pichel van King of the World komen op zaterdag 7 oktober naar Groenlo. Deze graag geziene gasten, samen met gitaarvirtuoos Lars Muller, zullen aantreden voor de XL-versie van Brouwhuis Live in de Lange Gang.
Marlon Pichel, zanger drummer, bekend van King of the World maar ook zijn deelname aan The Voice, zal met zijn eigen formatie de avond beginnen waarna de Ruud Weber Band de avond mag afsluiten.
Ruud Weber kennen we als zanger bassist van King of the World en Snowy White. Hij begeleide wereldwijd artiesten als Matt Schofield, Kid Ramos, Jon Amor, Mick Taylor, David Gogo e.v.a. Hij werd driemaal verkozen tot “Best Blues Bassist” (2013, 2014, 2016) door the Dutch Blues Foundation.
Lars Muller behoort tot de absolute top van de Nederlandse roots gitaristen. Hij weet met zijn gitaarspel een unieke brug te slaan tussen blues, jazz en rock & roll. Eigen werk van de heren en klassiekers worden op geheel eigen wijze vertolkt, roots muziek van het hoogste niveau waarbij je niet stil kan staan.

Marlon Pichel9 jaar was Marlon Pichel toen hij voor het eerst het podium op ging. Voortkomend uit een zeer muzikale bloedlijn kwam hij op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Fascinatie sloeg over in passie en Marlon was voorbestemd om zijn entree te maken in het Nederlandse muzieklandschap.

Gewapend met een krachtige soulvolle stem en uitzonderlijke begaafdheid op drums is hij een van de meest veelbelovende talenten in de Nederlandse soul.

Met zijn zelf getitelde formatie keert hij terug naar zijn roots: Soul en Rock ‘n Roll. Dit voorjaar brengt Pichel zijn debuutalbum uit waarvan eerder al de singles Good Ol’ Loving (Radio Veronica Oorkonde) en I Wanna Boogie verschenen. Geïnspireerd door de groten der aarde (Otis Redding, Wilson Pickett) neemt hij je mee terug in de tijd naar de jaren 60 en 70 om je op de meest respectvolle manier de STAX sound te laten her beleven.

Bezetting:
Marlon Pichel – Drums / Zang
Brian Kuijt – Bass
Marc Janssen – gitaar
Stan de Kwaadsteniet – piano
Paul van Calseijde – Tenor sax
Bart van der List – Trompet
Frank Groenendijk – Bariton sax

Ruud Weber band feat. Marlon Pichel & Lars MullerDe heren Ruud Weber en Marlon Pichel van King of the World komen op zaterdag 7 oktober naar Groenlo. Deze graag geziene gasten, samen met gitaarvirtuoos Lars Muller, zullen aantreden voor de XL-versie van Brouwhuis Live in de Lange Gang. Marlon Pichel, zanger drummer, bekend van King of the World maar ook zijn deelname aan The Voice, zal met zijn eigen formatie de avond beginnen waarna de Ruud Weber Band de avond mag afsluiten. Ruud Weber kennen we als zanger bassist van King of the World en Snowy White. Hij begeleide wereldwijd artiesten als Matt Schofield, Kid Ramos, Jon Amor, Mick Taylor, David Gogo e.v.a. Hij werd driemaal verkozen tot “Best Blues Bassist” (2013, 2014, 2016) door the Dutch Blues Foundation. Lars Muller behoort tot de absolute top van de Nederlandse roots gitaristen. Hij weet met zijn gitaarspel een unieke brug te slaan tussen blues, jazz en rock & roll. Eigen werk van de heren en klassiekers worden op geheel eigen wijze vertolkt, roots muziek van het hoogste niveau waarbij je niet stil kan staan.

Ruud Weber – zang/bas

Deze zanger, bassist en componist is vooral bekend van zijn werk bij Snowy White en King of the World. Op jonge leeftijd leerde hij de blues kennen bij Barry McCabe’s Albatross, waarmee hij jaren door Europa toerde. Gaandeweg ontwikkelde hij de unieke combinatie van zang en bas en groeide uit tot een volwaardig frontman bij Snowy White met wie hij twee CD’s en een DVD opnam met daarop meerdere door hem geschreven nummers. Ook begeleide hij artiesten als Matt Schofield, Kid Ramos, Jon Amor, Mick Taylor, Nico Wayne Toussaint, David Gogo, Carl Verheyen, Tony Vega, en Arthur Ebeling. Ruud werd tot driemaal verkozen tot “Best Blues Bassist” (2013, 2014, 2016) door the Dutch Blues Foundation Vanaf 2012 is hij actief met King of the World waarmee hij zes CD’s uitbracht en een begrip is geworden in de Europese roots-scene.

www.ruudweber.com

Lars Muller – gitaar/zang

Een gitaarvirtuoos die vanaf jeugdige leeftijd speelde op podia in Oost Nederland. Onafscheidbaar van zijn gitaar, heeft Lars zich ontwikkeld tot één van Nederlands grootste gitaristen. Deze afgestudeerde Conservatorium student werkte samen met Snowy White op de Ruud Weber Band CD “New Blues” en is momenteel actief in diverse bands. Hij is beïnvloed door de klassiekers als BB, Freddie en Albert King maar ook door de hedendaagse toppers als Carlton, Clapton en Ford. Een bijzondere mix van oud en nieuw die door velen gezien wordt als de toekomst van de blues!

Marlon Pichel – drum/zang

Marlon Pichel kennen we als drummer van King of the World, zijn eigen Marlon Pichel band maar ook van zijn deelname aan de Voice of Holland waarin hij het ver bracht met zijn geweldige stemgeluid. Hij studeerde af aan het Codarts Conservatorium Rotterdam en is naast King of the World en de Marlon Pichel band een veelgevraagd sessiedrummer. In de Ruud Weber band zal Marlon naast zijn drumwerk ook wat leadzang voor zijn rekening nemen.

Gegevens

Begin:
7 oktober @ 9:00 pm
Einde:
8 oktober @ 1:00 am

Locatie

Grolsch Brouwhuys De Lange Gang
Kevelderstraat 15
Groenlo, 7141BE Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Begin:
7 oktober @ 9:00 pm
Einde:
8 oktober @ 1:00 am

Locatie

Grolsch Brouwhuys De Lange Gang
Kevelderstraat 15
Groenlo, 7141BE Nederland
+ Google Maps